Sağlık

Oruç tutarken bağışıklığı güçlendirmenin yolları

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, coronavirüs salgının oruç tutmaya engel olmayacağını dile getirerek, “Önemli olan doğru beslenmek. Bağışıklığı güçlendirecek besinleri tüketmektir. Hasta olmayan ve bu salgından etkilenmemiş kişiler arzu ettiği takdirde oruç tutabilir” diye konuştu.

Oruç tutan kişilerin bu süreçte doyuran ama beslemeyen gıdalarla değil besleyen gıdalar tüketmelerini öneren Prof. Dr. Özyaral, “İftar ya da sahur sofralarında yediğimiz gıdaların aynı zamanda besleyici değerlerini analiz etmemiz gerekiyor. Sofrada protein, karbonhidrat ve yağ oranının son derece dengeli olması gerekir.

Bu nedenle mevsim sebze ve meyvelerinden hazırlanan sofralar son derece kıymetlidir. Karbonhidrat ağırlıklı yenilmemelidir. Elbette pide, ekmek ve hamur işleri tüketilebilir. Bunların ölçüsü bir avuç içi büyüklüğü kadar olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İftar ve sahur arasında tüketilmesi gereken sıvı miktarı dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, “Orucunuzu, iki bardak ılık su içerek açabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve suları, maden suyu, sabaha doğru kefir, domates suyu, domates çorbası tüketebilirsiniz.

karadenizgazetesi

Doğru haber almak herkesin hakkıdır. Bizde bunun için çalışıyoruz.

İlgili Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı